A kasse var en god beslutning

A kasse var en god beslutning

Sidste år blev det sted, hvor jeg tjente mine penge nødsaget til at fyre alle medarbejdere. Jeg stod af den grund til min store overraskelse uden stabil indtægt

Det synede rimelig meget håbløst. Jeg har aldrig nogensinde været uden arbejde. Heldigvis har jeg fra begyndelsen været medlem af a kasse. Det blev min redning, da jeg til min overraskelse blev uden arbejde.

Jeg har fra tid til anden haft i tankerne, at der ikke var nogen grund til at være med i en akasse. Jeg har jo ikke været
ledig før i tiden, men glædeligvis var jeg fornuftig nok til at blive ved med at være betalende medlem.

Arbejdsløshedskassen bidrog med at sætte mig ind i det økonomiske aspekt og alt det formelle, og de var behjælpelige med at lede efter tænkelige arbejdsmuligheder, skrible ansøgninger og cv’er. Det var overraskende nogenlunde let.

Der er ikke mange jobs i mit fag. Af den årsag var jeg beredt på, at jeg ville være arbejdsløs i en længere periode. Pengemæssigt ville det være hårdt, men det kunne godt gå. Jeg kunne få dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse. På den måde var jeg garanteret finansielt. Dagpenge er ikke magen til en solid løn, men jeg kan beholde mit hus, og jeg får mad på bordet. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg utrolig taknemmelig over.

Der er jo en del a-kasser, og det essentielle for mig er, at min a kasse er med kompetencer inden for min branche. Arbejdsløsheds-kassen skal desuden fremstå pålidelige. Heldigvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg kom til et par indledende møder hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var ligeledes chance for at tilmelde sig til inspirerende hold, som gjorde mig mere oplyst om fx dagpengeberettigelse.

En dag blev jeg ringet op af Det faglige hus – som lod mig vide, at arbejdsløshedskassen havde et eventuelt beskæftigelse til mig. Jeg var jublende.

Kort tid efter var jeg til samtale på stedet. Det gik over al forventning, og nogle dage efter kontaktede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være arbejdsløs lidt under et år, og det er meget dejligt, at jeg nu har en fast indtægt. Jeg er henrykt for mine nye kolleger.
Det er anstrengende at stå arbejdsledig, og det er af stor betydning at blive tilbudt den rigtige guidning.

Jeg følte mig aldrig alene af med min akasse.
At have krav på dagpenge som en del af en akasse blev uden tvivl min redning pengemæssigt. På den måde var jeg sikret pengemæssigt, og jeg blev ikke på noget tidspunkt tvunget til at afskaffe de materielle goder, der er vigtige for mig.